[ówt krì] - The New Seed

Kenneth K:n sooloprojekti [ówt krì] tarjoilee nykymuodossaan melodista ambientia, jota voisi jopa kuvailla new age -musiikkiin kallistuvaksi. Mukana on kuitenkin myös tunnelmaa sopivasti rikkovia, karumpia vokaaleja, hälyä ja muuta painostavaa, joka saa aluksi tylsältä vaikuttavan materiaalin elämään erittäin hyvin. Osa elementeistä on vieläpä sellaisia, ettei niiden oikeastaan edes pitäisi toimia, mutta ne jotenkin mystisesti kääntyvät kokonaisuuden eduksi.

Artisti: [ówt krì]
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Alrealon Musique
Julkaisuvuosi: 2013
Kokonaiskesto:

Toni Viitasen vierailijavokaalit levottomalla Abandoned Path -raidalla ovat tästä erinomainen esimerkki. Teoksissa on kuitenkin vielä tiettyä hiomattomuutta, minkä seurauksena niistä usein puuttuu se jokin, joka saisi kuulijan todella innostumaan niistä. Seurauksena on, että [ówt krì] jää turhan usein vain “ihan kivan” tasolle, eikä kuulijan mieleen. Uskon kuitenkin, että näin vahvoilla palasilla liikkeellä olevalta tekijältä on lupa odottaa vielä paljon kovempaa kamaa. Luultavasti jopa hyvin pian.

Kaunis, ideoiltaan kiinnostava, välillä myös painostava. Hyvä ja omaperäinen, mutta ei aivan tarpeeksi vetoava.

Kenneth K’s solo project [ówt krì] offers, in its current form, melodic ambient that one might almost describe as new age. Included are nevertheless suitably mood-breaking, rougher vocals, noises and other oppressive elements, all of which together make the at first boring-seeming material come alive really well. Some of those elements are furthermore such that in theory, they would be dissonant, but in some strange way they turn out to be strengthening here. Toni Viitanen’s guest vocals on the restless Abandoned Path are an excellent example of this. The tracks still have some unrefined parts, because of which they tend to lack the special something that would make a listener really interested in them. The result is that most of the album remains on the “okay” level, not remembered afterwards. I do however think that from an artist with this quality of pieces, we can - probably very soon - expect some really great stuff.

Beautiful and with interesting ideas, sometimes also oppressive. Good and original, but not quite appealing enough.