Raamatulliset Miehet - Raavalin kirjeitä Tiitukselle

Tässä on jälleen yksi todella outo levy Luovaja-yhtiön tallista. Se alkaa sammaltavasti lausutulla Raamatuntekstillä, jonka taustalla on plink-plonk -soittoa - joka sitten kehittyy lähes hypnoottiseksi sykkeeksi. Perässä seuraa mm. kummallista simppeliä syntsaa (kuten Herääminen ja Totta, Mooses tango), mainiota lausuntaa-ja-konetaustoja -matskua (Nostalgia) ja täysimittaista teinihuumorihäröilyä (Jumalan kanssa discossa).

Artisti: Raamatulliset Miehet
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Luovaja
Julkaisuvuosi: 2008
Painos: 50 kpl
Kesto: 57:46

Tästä albumista ei saa otetta missään kohtaa - hetkittäin tuntuu että se on pelkkää pelleilyä, hetkittäin se osoittaa käsittämätöntä kekseliäisyyttä. Enimmäkseen jäädään kyllä ensin mainitun puolelle. Toisaalta jos haluaa aitoa yllätyksellisyyttä, tai hölmöä musiikkia sosiaaliseen viinanjuontiin, tälle varmasti löytyy oma käyttönsä. Ei tarvitse kuin kuunnella hissimusiikki-raita Katsotaan telkkarii ja nussitaan ja sitä seuraava sekava Kohtaus putkeen, niin on jo varsin pihalla.

Minä en pidä tästä tippaakaan - mutta ainakaan ei levy todellakaan jätä kylmäksi!

Here is yet another strange disc from the Luovaja label. It begins with a drunkenly-like stammered Bible reading, with some plink-plonk -music in the background - but that is then developed into an almost hypnotic pulse. What follows are things like simplistic synth (such as Herääminen and Totta, Mooses tango), nice speech-and-machines stuff (Nostalgia) and full-blown teen-humor silliness (Jumalan kanssa discossa) . This is an album one doesn't grasp at any time - at times it seems the artists are just fooling around, at others there's amazing cleverness. Mostly it's just the former, though. On the other hand, if one wants real surprises, or silly music for social boozing, this certainly has its uses. All one needs to do is listen to the elevator music track Katsotaan telkkarii ja nussitaan and the following, chaotic Kohtaus in a row, and one is pretty far out already.

I don't honestly like this album one bit - but at least this isn't music that would leave me cold!